Gevelrenovatie in Friesland en Groningen

Meester in gevelrenovatie & restauratie

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Eerlijke prijzen
  • Afspraak = afspraak
  • Vakwerk

Gevel onderhoud en renovatie

Vaak wordt er gedacht dat een gevelrenovatie er vooral op gericht is om het uiterlijk van de woning op te frissen. Dat is natuurlijk zeker het geval maar daarnaast heeft het werk ook een belangrijk constructief doel. Soms is een gevelreiniging al voldoende maar wat ons betreft valt dit nog niet onder de noemer renovatie. Meer constructieve werkzaamheden zoals het vervangen van kapotte stenen, het repareren of opnieuw aanbrengen van voegwerk en het repareren van scheuren in metselwerk is dat wel. Allemaal klussen die prima aan Harm toevertrouwd kunnen worden. Vaak adviseren we om gevelrenovatie af te sluiten met het impregneren van die gevel. Dat maakt de muur vuilafstotend en minder gevoelig voor de inwerking van vocht.

Gevelrenovatie in het kort:

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Gevelrestauratie

Monumentale panden vragen extra vakmanschap om het vakwerk van toen op passende wijze te herstellen. Door de jaren heeft Harm zijn sporen in dit vak ruimschoots verdiend. Waar mogelijk combineren we oude technieken met de materialen van vandaag om tot een fraai en duurzaam eindresultaat te komen waar de klant weer jaren plezier van heeft. Bedenk goed dat aangetast metselwerk en scheuren in de muur voor doorslaand vocht kunnen zorgen met alle gevolgen van dien. Wacht dus niet te lang met gevelrenovatie.

Bij een grondige restauratie worden loszittende delen en kapotte stenen eerst verwijderd. Zo hebben we duidelijk zicht op de situatie. Het opnieuw voegen van de gevel wordt om verschillende redenen gedaan; de voegen zijn zacht geworden, brokkelen af of ze zij met de jaren zo poreus geworden dat ze hun afdichtende werking hebben verloren. natuurlijk kunt u als woningeigenaar ook om puur esthetische redenen kiezen voor andere voegen. Maak via deze website een vrijblijvende afspraak voor een adviesgesprek.

Gevelankers behandelen

Gevel herstel is pas zinvol als de oorzaak van de problemen helder is. Metselmeester is aangesloten bij Totall Wall, een netwerk van gevelspecialisten die erkend zijn om problemen zoals roestige gevelankers bij de basis aan te pakken. Daar waar het metselwerk naar buiten gedrukt wordt is meestal sprake van roestige gevelankers. Hier is maar één goede oplossing mogelijk, stenen verwijderen, het anker behandelen en het geheel zo onzichtbaar mogelijk dichtmetselen in lijn met de rest van de muur. We houden daarbij ook zo goed mogelijk rekening met de kleur van het metselwerk.

Contact opnemen

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Gevelrenovatie kosten

Omdat er zoveel mogelijk is als het gaat om de renovatie van een gevel zullen wij in ons voorstel altijd een onderverdeling maken in de kosten. Zo weet u niet alleen wat de totale kosten zijn maar ook hoe deze opgebouwd precies opgebouwd zijn. Dat geeft u niet alleen keuzevrijheid, het maakt vergelijken ook eerlijker en transparanter.

5.0
Gevel is opnieuw gevoegd en ik ben tevreden met het resultaat.Alles netjes uitgevoerd en vooraf een duidelijke offerte.
Goede communicatie, alles netjes uitgevoerd. Resultaat mag er zijn en na afronden alles netjes achtergelaten. Een aanrader dus.
Harm heeft bij ons een uitbouw gemetseld en gevoegd. was niet een makkelijke klus. Heeft hij keurig gedaan!kan iedereen dit metselbedrijf aanbevelen.
js_loader

Bekijk alle reviews

Contact opnemen

Vertrouwen gekregen in ons vakmanschap? Nieuwsgierig wat het kost als we voor u aan de slag gaan en hoe het eindresultaat eruit kan zien? Bel met Harm, nemen we samen de situatie op voor de beste aanpak en een eerlijke prijs.

06-48611150
info@metselmeester.nl
9207 BM Drachten

Metselbedrijf H. van der Meer uit Drachten