Latei laten plaatsen

Meester in het plaatsen van Lateien

Professioneel een latei laten plaatsen

Bij de Metselmeester bent u aan het juiste adres als u professioneel een latei wilt laten plaatsen. Wij hebben vele jaren ervaring, verstand van zaken en de benodigde materialen in huis. We gebruiken verschillende materialen om een dragende muur op te vangen en de isolatie van uw woning te verbeteren met lateien.

Wat is een latei?

Een betonnen of stalen horizontale balk die de belasting boven een muuropening opvangt, noemen we een latei. De muuropening is bijvoorbeeld de plek waar een deur of raam komt. Om het gewicht boven de opening goed te verdelen over de aangrenzende muren en kolommen wordt een latei gebruikt. Deze wordt daarom ook wel een draagbalk of draagsteen genoemd. Het gebruik van een latei zorgt voor meer stevigheid en veiligheid.

Waarom een latei laten plaatsen?

Worden er binnenkort kunststof kozijnen geplaatst bij uw woning? Dan is het verstandig om eerst latei(en) te laten plaatsen. Deze vangen de druk van het metselwerk boven de latei op, omdat het kunststof zelf niet dragend mag zijn. Wilt u een grotere opening in de muur? Dan is een latei nodig om de opening niet te laten instorten. Een latei is er dus voor al die plekken die extra stevigheid kunnen gebruiken.

Ook wanneer u last heeft van scheuren in de muren of scheuren in de gevel en/of verzakkingen, kan het zijn dat een latei ontbreekt en voor de oplossing van het probleem kan zorgen. Wanneer u een latei laat plaatsen, hoeft u niet bang meer te zijn voor verdere verzakkingen of scheuren en blijft de isolatie binnen optimaal, waardoor lekkages van warmte voorkomen worden. Wist je trouwens dat we ook lateiherstel werkzaamheden verrichten?

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Onze werkwijze

Een latei laten plaatsen vraagt om de benodigde deskundigheid en precisie. Gebeurt dit niet nauwkeurig, dan kan het tot gevaarlijke situaties leiden of structurele problemen in uw woning. Een professional als de Metselmeester werkt volgens een doordacht plan van aanpak, met de juiste voorbereiding en een waakzaam oog.

Omdat lateien stevig moeten zijn, wordt berekend hoeveel ze maximaal kunnen doorbuigen om het zware gewicht nog te kunnen dragen. Ook kijken we of u de latei bij een dragende of een scheidende muur laat plaatsen. Bij een scheidende muur maken we een opening in de muur waar de latei komt. Bij een dragende muur is er meer voorbereiding nodig.

Gaat het om nieuwbouw? Dan kunt u het beste al tijdens de bouw de latei laten plaatsen. Op deze manier hoeft u op een later moment geen delen van de muur te slopen en is de muur al vanaf het begin stevig. Gaat het om lateiherstel bij een beschadigde latei? Dan zorgen we ervoor dat u na afloop niets meer van onze werkzaamheden kunt zien.

Dankzij de Metselmeester kunt u met een gerust hart achterover leunen. Wij zorgen ervoor dat u nergens omkijken naar heeft. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een stalen en een betonnen latei?

Betonnen lateien zijn iets steviger dan stalen lateien, maar het aanzicht is ook iets minder fraai. Een stalen latei is gemakkelijker in een muur te verwerken en is daarna minimaal zichtbaar. Daarom worden ze vaak voor buitenmetselwerk gebruikt. Een betonnen latei wordt vaak voor binnenmetselwerk gebruikt.

Heb ik een vergunning nodig als ik een latei wil laten plaatsen?

Ja, u heeft altijd een vergunning nodig als u een latei wilt laten plaatsen. Dit in verband met de veiligheid van uw woning en die van uw omgeving.

Wat is lateiherstel?

Bij lateiherstel verwijderen we eerst een deel van de bestaande muur boven de opening. Daarna wordt de latei opgetild en op de juiste hoogte gebracht. De latei wordt aan de omliggende muren of kolommen verankerd. De opening rondom de latei wordt vervolgens weer netjes afgewerkt met de originele, schoongebikte, stenen.

5.0
Gevel is opnieuw gevoegd en ik ben tevreden met het resultaat.Alles netjes uitgevoerd en vooraf een duidelijke offerte.
Goede communicatie, alles netjes uitgevoerd. Resultaat mag er zijn en na afronden alles netjes achtergelaten. Een aanrader dus.
Harm heeft bij ons een uitbouw gemetseld en gevoegd. was niet een makkelijke klus. Heeft hij keurig gedaan!kan iedereen dit metselbedrijf aanbevelen.
js_loader

Bekijk alle reviews

Contact opnemen

Vertrouwen gekregen in ons vakmanschap? Nieuwsgierig wat het kost als we voor u aan de slag gaan en hoe het eindresultaat eruit kan zien? Bel met Harm, nemen we samen de situatie op voor de beste aanpak en een eerlijke prijs.

06-48611150
info@metselmeester.nl
9207 BM Drachten

Metselbedrijf H. van der Meer uit Drachten