Buitenmuur scheuren herstellen

Meester in herstellen buitenmuur scheuren

Scheuren herstellen in de buitenmuur

Voorkom vochtproblemen en onveilige situaties door kleine en grote scheuren in de buitenmuur te herstellen. Scheurherstel in metselwerk kan op verschillende manieren plaatsvinden en wordt afhankelijk van het type scheur toegepast. De grootte van de scheur zegt namelijk niet altijd iets over de ernst van de situatie. Daarom komen wij altijd eerst bij u thuis kijken, voordat we een herstelplan voorstellen.

Grote scheuren in buitenmuur herstellen

Met behulp van het ‘Total Wall Concept’ kunnen we grote scheuren in de buitenmuur herstellen, zonder dat het metselwerk vernieuwd hoeft te worden. We plaatsen of vervangen spiraalankers om zo de gevel weer ijzersterk te maken. Na afloop van de reparatiewerkzaamheden kunnen we met speciale technieken de reparaties bijkleuren, waardoor nauwelijks meer zichtbaar is waar de grote scheuren in de buitenmuur zich bevonden. Gekleurde stenen kunnen vervangen worden en alles wordt weer netjes afgevoegd, ook de scheuren in het voegwerk. Constructief en authentiek!

Zijn de grote scheuren in de buitenmuur het gevolg van problemen met de lateien of ontbrekende lateien? Dan kunnen we (nieuwe) lateien plaatsen om toekomstige scheurvorming te voorkomen. Lateien dragen het gewicht van de buitenmuur boven gevelopeningen, zoals een deuropening of een raam. Grote scheuren in de buitenmuur kunnen een gevaar zijn voor de bouwconstructie en snel herstellen is raadzaam. De druk die het dak uitoefent op de buitenmuur wordt door de scheuren niet meer gelijkmatig verdeeld.

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Kleine scheuren in buitenmuur

Kleine scheuren in de buitenmuur zijn eveneens minder fraai voor het aanzicht, en kunnen nog steeds voor problemen zorgen. Zo kan vocht via de scheuren de gevel binnendringen en voor schimmel op de binnenmuren zorgen. Bij vorst kan het vocht uitzetten en voor grotere scheuren in de buitenmuur zorgen, waardoor herstellen nog meer geld en tijd kost. Door de kleine scheuren kan metselwerk van de buitenmuur loslaten of verzakken en druk zetten op de kozijnen. Hoe langer u wacht om buitenmuur scheuren te herstellen, hoe groter de kans op problemen of de kosten voor de reparatie.

Kosten buitenmuur scheuren herstellen

Bij grote en kleine scheuren in de buitenmuur is het belangrijk dat u allereerst op zoek gaat naar de oorzaak. Als u de oorzaak van de buitenmuur scheuren niet aanpakt, zullen dit soort scheuren terug blijven keren en blijft u herstellen. Voor een goede analyse van de oorzaak is het nodig dat we bij u thuis langskomen om de situatie te bekijken. Afhankelijk van onze observatie kunnen we u vertellen welke kosten nodig zijn om de buitenmuur scheuren te herstellen. U krijgt van ons altijd een vrijblijvende offerte. Maak direct een afspraak!

Veelgestelde vragen

Werken jullie met een vaste prijs als jullie scheuren herstellen?

Nee, het herstellen van grote en kleine scheuren in de buitenmuur is maatwerk. Het is dus per buitenmuur verschillend welke kosten erbij komen kijken. Dit is onder andere afhankelijk van factoren als de grootte van de scheuren, of we deze plek goed kunnen bereiken en hoe het totale herstelplan eruitziet.

Hoe kunnen scheuren in de buitenmuur ontstaan?

Grote en kleine scheuren in de buitenmuur kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk aan een verouderde spouwmuurverankering, bouw- en constructiefouten en trillingen door het verkeer of bouwwerkzaamheden, maar ook temperatuurschommelingen, weersinvloeden en criminaliteit kunnen voor scheurvorming zorgen.

Wat zijn de voordelen voor de buitenmuur als we scheuren herstellen?

Professioneel scheurherstel draagt bij aan meer wooncomfort, een betere isolatiewaarde, een langere levensduur van de buitenmuur en zelfs een hogere woningwaarde!

5.0
Gevel is opnieuw gevoegd en ik ben tevreden met het resultaat.Alles netjes uitgevoerd en vooraf een duidelijke offerte.
Goede communicatie, alles netjes uitgevoerd. Resultaat mag er zijn en na afronden alles netjes achtergelaten. Een aanrader dus.
Harm heeft bij ons een uitbouw gemetseld en gevoegd. was niet een makkelijke klus. Heeft hij keurig gedaan!kan iedereen dit metselbedrijf aanbevelen.
js_loader

Bekijk alle reviews

Contact opnemen

Vertrouwen gekregen in ons vakmanschap? Nieuwsgierig wat het kost als we voor u aan de slag gaan en hoe het eindresultaat eruit kan zien? Bel met Harm, nemen we samen de situatie op voor de beste aanpak en een eerlijke prijs.

06-48611150
info@metselmeester.nl
9207 BM Drachten

Metselbedrijf H. van der Meer uit Drachten