Scheurherstel in metselwerk

Een meester in scheurherstel van metselwerk

Scheuren herstellen en metselwerk repareren

Scheuren in het metselwerk zien er niet alleen minder fraai uit, maar kunnen ook de constructie van uw woning negatief beïnvloeden. Zo kan vocht via de scheur in het metselwerk trekken. Dit kan leiden tot vochtproblemen binnen of nog grotere scheuren buiten. Ook kunnen de scheuren voor onveilige situaties zorgen als delen van het stucwerk of de buitenmuur loslaten, metselwerk verzakt, kozijnen vervormen of ruiten barsten. Hoe langer u wacht met scheurherstel in metselwerk, hoe hoger de kosten voor scheurherstel op kunnen lopen. Door scheuren in de buitenmuur te herstellen, ziet de gevel er niet alleen mooier uit, maar wordt de levensduur ook verlengd!

Zo repareren wij scheuren in muren

De Metselmeester laat scheuren verdwijnen. In het beste geval wordt eerst de oorzaak van de scheuren weggenomen. Als dit gedaan is, kunnen wij aan het werk om de scheuren leeg te krabben, kapotte stenen te vervangen en waar nodig ankers aan te brengen. Zo mogelijk plaatsen we de oude stenen terug om kleurverschil te voorkomen. Als laatste wordt het voegwerk dan opnieuw aangebracht in de oorspronkelijke kleur. Na het herstellen van de scheuren in de muren is niet meer te zien dat hier ooit iets aan de hand was.

Het is niet altijd duidelijk waar de oorzaak ligt, daarmee is er altijd een risico dat de scheurvorming met de jaren opnieuw zal optreden. Het weer, het vochtgehalte in de bodem, een boom, het verkeer, allemaal mogelijke oorzaken die niet eenvoudig weg te nemen zijn. Het periodiek herstellen van scheuren in muren is dan uw beste optie.

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Informeer naar de kosten voor scheurherstel

Goed metselwerk beschermt u tegen invloeden van buitenaf en zorgt voor meer wooncomfort in huis. Laat scheuren in muren daarom tijdig repareren om van dit wooncomfort te kunnen blijven genieten. De Metselmeester komt graag bij u langs om de situatie te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. Na afloop van ons bezoek ontvangt u vrijblijvend een offerte op maat om de scheuren in de gevel te laten herstellen. De totale kosten voor het scheurherstel staan hier transparant in vermeld. Wist je trouwens dat we ook op het gebied van lateien specialist zijn? Zo kun je bij ons terecht voor een latei laten plaatsen en lateiherstel?

Voor het (preventief) repareren van scheuren in muren bent u bij de Metselmeester aan het juiste adres. Houd uw woning in goede staat en verhoog de waarde van uw woning door scheuren in de buitenmuur tijdig te laten herstellen. We hebben altijd een passende oplossing en voor scheurherstel in metselwerk heeft u normaliter geen vergunning nodig.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gemiddelde kosten voor scheurherstel?

Dat is geen vast bedrag. De totale kosten voor scheurherstel zijn onder andere afhankelijk van de ernst van de scheur(en), de oorzaak en de omvang van de schade en de bereikbaarheid van de scheur(en). Een offerte is dus altijd maatwerk.

Kan ik niet zelf de scheuren in mijn gevel repareren?

Wij zijn van mening dat scheurherstel in metselwerk specialistisch werk is. Een specialist heeft de benodigde kennis en ervaring in huis, zorgt voor de juiste voorbereiding en de precisie en weet raad met een hoogwerker als de scheuren in de gevel moeilijk bereikbaar zijn. Wordt het repareren van scheuren in muren niet goed uitgevoerd, dan kunnen de scheuren in de gevel nog groter worden en worden de kosten voor scheurherstel nog hoger.

Is het noodzakelijk om scheuren in de buitenmuur snel te repareren?

Hoe langer u wacht met scheurherstel, hoe meer schade aan het metselwerk er kan ontstaan en hoe hoger de kosten voor scheurherstel daardoor zullen zijn. Bovendien heeft vocht meer tijd om binnen te komen als de scheuren in de muren nog niet gerepareerd zijn. Ook kunnen scheuren in de gevel een gevaar worden voor de bouwconstructie. Wacht daarom niet te lang en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor scheurherstel.

5.0
Gevel is opnieuw gevoegd en ik ben tevreden met het resultaat.Alles netjes uitgevoerd en vooraf een duidelijke offerte.
Goede communicatie, alles netjes uitgevoerd. Resultaat mag er zijn en na afronden alles netjes achtergelaten. Een aanrader dus.
Harm heeft bij ons een uitbouw gemetseld en gevoegd. was niet een makkelijke klus. Heeft hij keurig gedaan!kan iedereen dit metselbedrijf aanbevelen.
js_loader

Bekijk alle reviews

Contact opnemen

Vertrouwen gekregen in ons vakmanschap? Nieuwsgierig wat het kost als we voor u aan de slag gaan en hoe het eindresultaat eruit kan zien? Bel met Harm, nemen we samen de situatie op voor de beste aanpak en een eerlijke prijs.

06-48611150
info@metselmeester.nl
9207 BM Drachten

Metselbedrijf H. van der Meer uit Drachten