Een tuinmuur metselen

Een meester in tuinmuren metselen

Tuinmuur(tje) metselen

Zijn uw wensen in huis grotendeels vervuld, maar heeft u nog wel wat ideeën voor de tuin? Wij helpen u graag uw woonwensen te vervullen. Ook een tuinmuur metselen we in overleg met u en in aansluiting bij de uitstraling van uw tuin. We zetten deze op in een steensoort naar keuze. U kunt bij een tuinmuurtje metselen denken aan een muurtje metselen als tuinafscheiding, een grotere tuinmuur metselen of een mooi ornament in uw tuin, maar ook een compleet tuinhuis is mogelijk!

Wilt u wat meer privacy, minder inkijk of meer comfort? Wilt u uw erf afbakenen of vrijer zitten in de tuin? Laat de Metselmeester een tuinmuur metselen. We vertellen u graag meer over de kosten en mogelijkheden van een muur metselen.

Oude tuinmuur metselen

Staat er een oude tuinmuur in uw tuin die te mooi of bijzonder is om af te breken? We kunnen uw oude tuinmuur zo ‘metselen’ dat deze behouden kan worden, in het nieuwe ontwerp meegenomen wordt of in ere hersteld wordt. Ook voor de renovatie en restauratie van een historische of monumentale oude tuinmuur kunt u ons dus inschakelen. De Metselmeester beschikt over voldoende bouwkundig inzicht om een oude tuinmuur te herstellen. Metselen met natuursteen of gedetailleerd gegoten, decoratieve vormstenen, het is voor ons geen enkel probleem. Ook scheuren repareren we met behoud van de originele uitstraling en bieden we mogelijkheden tot muren voegen en impregneren van muren.

Houdt u juist van het oude en wilt u een nieuwe tuinmuur metselen die eruitziet alsof hij al vele jaren in uw tuin staat? Ook dat is mogelijk. Een beetje uitdaging is juist wat een tuinmuurtje metselen zo leuk maakt!

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Hoe gaan wij te werk als we een muurtje metselen in uw tuin?

Wanneer u ons uw muurtje laat metselen in de tuin, kunnen wij de totale uitbesteding op ons nemen of als onderaannemer werken in een team van vakmensen. We komen altijd eerst bij u langs als u het idee heeft om een tuinmuurtje te metselen. In samenwerking met u maken we een ontwerp op maat voor uw tuin. Zodra we uw wensen in beeld hebben, kunnen we vrijblijvend een offerte voor u maken.

Wilt u nog iets extra’s, zoals een brievenbus of een ronding? Dan kunnen we dit direct meenemen in de prijs. De afgelopen 20 jaar hebben we al veel ontwerpen voorbij zien komen en uitgevoerd. Het komt maar zelden voor dat de tuinmuur zo anders is dat we deze niet kunnen metselen. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op!

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Hoe hoog mag ik de tuinmuur laten metselen?

Er zijn officiële regels voor hoe hoog u de tuinmuur mag laten metselen. Een muur naast of achter het huis mag maximaal 2 meter hoog zijn. Een tuinmuur voor het huis mag maximaal 1 meter hoog zijn. Wilt u aan de voorkant van uw woning een hogere tuinmuur laten metselen en komt deze voor de voorgevelrooilijn te staan of op minder dan 1 meter afstand van de weg of openbaar groen? Dan moet u hiervoor een omgevingsvergunning aanvragen.

Heb ik een vergunning nodig als ik een tuinmuurtje laat metselen?

Een tuinmuur laten metselen kan niet altijd zonder vergunning. Wanneer u het tuinmuurtje laat metselen op de erfgrens, moet u uiteraard met uw buren overleggen. Wanneer de tuinmuur grenst aan openbaar toegankelijk gebied, dat is de voorkant van de woning en bij een hoekhuis ook de zijkant van de woning, dan is hier vaak een omgevingsvergunning voor nodig. Laat u een tuinmuurtje metselen dat maximaal 1 meter hoog is? Dan kan dit in veel gevallen vergunningsvrij. Lees alle regels goed door voordat u een muurtje laat metselen in uw tuin.

Kan ik ook in de winter een muurtje laten metselen in de tuin?

Om schade te voorkomen, moet het bevriezen van vers metselwerk voorkomen worden. Dek hiervoor vers metselwerk en klaarstaande bakstenen af, zodat er geen ijsvorming op kan treden. Daarnaast moet de temperatuur buiten voldoende zijn om cement uit te laten harden. Metselen bij temperaturen onder de 0 graden Celsius raden we niet aan. Idealiter is het overdag een aantal uren meer dan 5 graden Celsius als we een muurtje metselen in de tuin.

Wat gaat een tuinmuur metselen me kosten?

Dat is onder andere afhankelijk van de grootte van de muur, het wel of niet voegen, speciale wensen of ornamenten, het type steen en bijkomende werkzaamheden. We maken graag een offerte op maat waarin alle kosten voor het metselen van de tuinmuur opgenomen zijn.

5.0
Gevel is opnieuw gevoegd en ik ben tevreden met het resultaat.Alles netjes uitgevoerd en vooraf een duidelijke offerte.
Goede communicatie, alles netjes uitgevoerd. Resultaat mag er zijn en na afronden alles netjes achtergelaten. Een aanrader dus.
Harm heeft bij ons een uitbouw gemetseld en gevoegd. was niet een makkelijke klus. Heeft hij keurig gedaan!kan iedereen dit metselbedrijf aanbevelen.
js_loader

Bekijk alle reviews

Contact opnemen

Vertrouwen gekregen in ons vakmanschap? Nieuwsgierig wat het kost als we voor u aan de slag gaan en hoe het eindresultaat eruit kan zien? Bel met Harm, nemen we samen de situatie op voor de beste aanpak en een eerlijke prijs.

06-48611150
info@metselmeester.nl
9207 BM Drachten

Metselbedrijf H. van der Meer uit Drachten