Voegwerk herstellen

Een meester in voegwerk herstellen en vervangen

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Eerlijke prijzen
  • Afspraak = afspraak
  • Vakwerk in voegen

Het herstellen van voegen

Wanneer voegwerk jarenlang aan weer en wind blootgesteld wordt, kan het er oud en vuil uit gaan zien. Is het voegwerk van uw woning niet meer wat het geweest is? Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om voegwerk te herstellen of vervangen. Dit zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning, informeer daarom zeker eens naar de mogelijkheden!

Gescheurde of zelfs verdwenen voegen kunnen op den duur voor flinke schade zorgen. Wanneer u ons vraagt om het voegwerk te herstellen van de buitenmuur, kijken we of we alleen de slechte delen kunnen vervangen of dat we het complete voegwerk moeten herstellen. Soms is grondig schoonmaken voldoende, maar meestal is het voegwerk vervangen de beste optie. Meer weten over muren voegen en voegen van een nieuwbouw woning? Lees het op de pagina voegen.

Voegwerk vervangen: de mogelijkheden

Het voegwerk herstellen is een flinke klus, maar wel eentje waar u geen spijt van zult krijgen. Uw woning kan er namelijk weer vele jaren tegenaan. Hoe gaat voegwerk herstellen in zijn werk? Allereerst zullen we bij de buitenmuur de bestaande voegen uithakken met een hamer en steenbeitel of een slijpschijf. Als het oude voegwerk verwijderd is reinigen wij de muur, en spuiten al het gruis uit de uitgehakte voegen, dit zorgt voor een goede hechting van de nieuwe voeg. Uiteraard proberen we alle stenen zo goed mogelijk heel te houden.

Hebben we al het voegwerk vervangen? Dan zullen we de gevel ook meteen impregneren. De muur wordt op die manier beschermd tegen vuil en vocht. De combinatie van voegwerk herstellen en de buitenmuur impregneren voorkomt vochtproblemen en alle gevolgen van dien.

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Kosten voegwerk herstellen

Wanneer we het voegwerk herstellen, doen we dat graag helemaal passend bij uw wensen. Daarom mag u zelf kiezen welk type voeg u het mooiste vindt. Harm adviseert u ook graag over de uitstraling van het voegwerk, de kleur en het soort voeg. Voegwerk herstellen is altijd maatwerk en bij Harm bent u verzekerd van een mooi eindresultaat!

Door dit maatwerk is ook de prijs om voegwerk te vervangen maatwerk. De kosten die bij voegwerk herstellen komen kijken, worden grotendeels bepaald door het voorwerk dat nodig is, de bereikbaarheid van de buitenmuur, het type voeg dat u kiest en het aantal vierkante meters dat gevoegd moet worden. Om u een scherpe prijs aan te kunnen bieden om voegwerk te vervangen, komen wij daarom altijd eerst naar uw bestaande voegwerk kijken. Waar nodig kunnen we het metselwerk ook herstellen.

Zoekt u een erkend vakman voor vakkundig voegwerk? Zoek dan niet verder. Wij komen graag langs voor een vrijblijvend adviesgesprek over voegwerk vervangen, een concurrerende prijs en een offerte op maat.

Contact opnemen

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Welke soorten voegen biedt de Metselmeester aan?

Plat vol geborstelde voeg, gladde voeg, verdiepte voeg en schaduwvoeg

Hoe lang gaat voegwerk gemiddeld mee?

Gemiddeld gaat voegwerk 25 tot 50 jaar mee. De levensduur is voor een groot deel afhankelijk van de weersinvloeden waar de buitenmuur mee te maken krijgt, zoals (felle) zon, wind en regen. Bij een buitenmuur die aan de regenkant staat, zal het voegwerk sneller aantasten. Twijfelt u of het al tijd is om het voegwerk te vervangen? Laat de voegen dan door een expert bekijken.

Waarom is het belangrijk om voegwerk tijdig te herstellen?

Op tijd het voegwerk herstellen voorkomt problemen in de toekomst. Denk aan gevolgschade die ontstaat wanneer vocht via de voegen in de buitenmuur kan trekken. Water, vuil en schimmels kunnen door een poreuze voeg ‘lekken’. Beschadigde voegen kunnen de constructie van uw huis negatief beïnvloeden en ontsieren de uitstraling.

Hoe weet u wanneer het tijd is om het voegwerk te vervangen?

Slecht voegwerk zit los of ontbreekt, er groeien algen of mos op of het is donkerder van kleur geworden door vocht.

Wat kost voegwerk vervangen per m2?

Er is geen vaste prijs te noemen voor voegwerk of het vervangen ervan. De prijs is grotendeels afhankelijk van het voorwerk dat nodig is, de bereikbaarheid van de buitenmuur, het type voeg dat u kiest en het aantal vierkante meters dat gevoegd moet worden.

5.0
Gevel is opnieuw gevoegd en ik ben tevreden met het resultaat.Alles netjes uitgevoerd en vooraf een duidelijke offerte.
Goede communicatie, alles netjes uitgevoerd. Resultaat mag er zijn en na afronden alles netjes achtergelaten. Een aanrader dus.
Harm heeft bij ons een uitbouw gemetseld en gevoegd. was niet een makkelijke klus. Heeft hij keurig gedaan!kan iedereen dit metselbedrijf aanbevelen.
js_loader

Bekijk alle reviews

Contact opnemen

Vertrouwen gekregen in ons vakmanschap? Nieuwsgierig wat het kost als we voor u aan de slag gaan en hoe het eindresultaat eruit kan zien? Bel met Harm, nemen we samen de situatie op voor de beste aanpak en een eerlijke prijs.

06-48611150
info@metselmeester.nl
9207 BM Drachten

Metselbedrijf H. van der Meer uit Drachten