Lateiherstel

Meester in het herstellen van lateien

Herstellen van lateien

De gevel van een woning kan het zwaar te verduren hebben. Regen, hagel, wind, vorst, allerlei weersomstandigheden stellen uw gevel op de proef. Dat kunt u na verloop van tijd merken doordat er scheuren in het metselwerk ontstaan of verzakkingen ontstaan. Wanneer u hier niets aan doet, kan het van kwaad tot erger gaan. Het is daarom verstandig om op tijd een specialist in te schakelen die gespecialiseerd is in lateien, lateien plaatsen en lateiherstel.

Wat is lateiherstel?

Wanneer er schade is ontstaan aan de gevel van uw woning, kunnen we lateiherstel toepassen. Dit zal bij een oudere woning eerder nodig zijn dan bij een nieuwe woning. Misschien is er een latei aanwezig, maar functioneert deze niet goed meer, of misschien is er helemaal geen latei aanwezig. Wanneer een latei ontbreekt of kapot is, draagt hij het gewicht boven de muuropeningen niet of niet voldoende. Door de latei te herstellen, wordt de dragende constructie van uw woning hersteld.

Wanneer u interesse heeft in lateiherstel, zullen we eerst een bezoek brengen aan uw woning om de situatie ter plaatse te bekijken. Bij lateiherstel is het belangrijk om achter de oorzaak van de scheurvorming of verzakking te komen, zodat de problemen zich niet blijven herhalen. Het kan bijvoorbeeld om ontwerpfouten gaan, uitvoeringsfouten of een probleem bij de fundering.

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Hoe gaan wij te werk bij het herstellen van lateien?

Na een eerste probleemanalyse en onderzoek naar de technische haalbaarheid van de latei(en) zullen we een plan van aanpak opstellen. Dit is een voorstel van hoe we het lateiherstel aan willen pakken en van de kosten waar u rekening mee moet houden. Ook zullen we direct de nodige berekeningen doen zodat we niet terug hoeven te komen voor de maat van de latei. Lateien zijn in verschillende lengtes beschikbaar, afhankelijk van de breedte van de muuronderbreking waar de latei geplaatst moet worden.

Wanneer we aan de slag gaan, halen we eerst een paar lagen metselwerk weg waar de latei moet komen. De verwijderde stenen kunnen we naar wens schoonmaken, zodat deze na het lateiherstel weer teruggeplaatst kunnen worden. Bij het plaatsen van een stalen latei maken we nieuw lood aan de binnenmuur vast om lekkages te voorkomen. Vooral stalen lateien zijn gemakkelijk in een muur te verwerken en zijn daarna minimaal zichtbaar. Betonnen lateien zijn uiteraard ook mogelijk. We horen graag wat uw wensen zijn, dan kijken we samen met u wat er mogelijk is!

Veelgestelde vragen

Kun je lateien ook voor een binnenmuur gebruiken?

Dat kan zeker. Bij binnenmuren worden vaak betonlateien gebruikt. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over lateiherstel voor uw binnenmuur.

Hoe lang wordt de latei?

Bij lateiherstel en nieuwe lateien laten plaatsen gaan we uit van de kozijnmaat, plus aan elke zijde minimaal 10 cm oplegging.

Gaat lateiherstel gepaard met veel overlast?

Nee, de overlast wordt tot een minimum beperkt doordat we met spiraalvormige RVS wapening werken. Zonder veel hak- en breekwerk plaatsen we een goed functionerende latei. Dit gebeurt snel en het lateiherstel is na afloop nauwelijks zichtbaar.

5.0
Gevel is opnieuw gevoegd en ik ben tevreden met het resultaat.Alles netjes uitgevoerd en vooraf een duidelijke offerte.
Goede communicatie, alles netjes uitgevoerd. Resultaat mag er zijn en na afronden alles netjes achtergelaten. Een aanrader dus.
Harm heeft bij ons een uitbouw gemetseld en gevoegd. was niet een makkelijke klus. Heeft hij keurig gedaan!kan iedereen dit metselbedrijf aanbevelen.
js_loader

Bekijk alle reviews

Contact opnemen

Vertrouwen gekregen in ons vakmanschap? Nieuwsgierig wat het kost als we voor u aan de slag gaan en hoe het eindresultaat eruit kan zien? Bel met Harm, nemen we samen de situatie op voor de beste aanpak en een eerlijke prijs.

06-48611150
info@metselmeester.nl
9207 BM Drachten

Metselbedrijf H. van der Meer uit Drachten