Tuinhuis metselen

Een meester in tuinhuizen metselen

Het metselen van een tuinhuis

Wanneer u overweegt om een tuinhuis in uw tuin te plaatsen, kunt u ervoor kiezen om een tuinhuis te laten metselen. Een tuinhuis metselen in plaats van deze van hout te bouwen, heeft als voordelen dat steen duurzaam is en langer meegaat. Verder heeft een gemetseld tuinhuis weinig onderhoud nodig en bovendien biedt een stenen tuinhuis veel meer mogelijkheden, omdat het een soort minihuis is. Gereedschap en tuinapparaten blijven er droog en met wat isolatie kan een stenen tuinhuis ook als werk- of hobbyruimte fungeren. Een tuinhuis metselen is dus een meerwaarde voor uw woning!

De Metselmeester kan uw stenen tuinhuis metselen in dezelfde stijl als uw woning of in een verrassende andere stijl. Ga je voor klassiek en landelijk of strak en modern? Informeer naar de mogelijkheden! Wist je trouwens dat we ook tuinmuren metselen?

Tuinhuis met overkapping metselen

Voordat we uw stenen tuinhuis metselen, is er eerst een fundering nodig. Vervolgens kunnen wij het tuinhuis zo metselen dat het volledig aan uw wensen voldoet. Wilt u bijvoorbeeld een tuinhuis met overkapping laten metselen? Om tijdens de warmere zomeravonden lekker buiten te vertoeven? Geen enkel probleem. Geef uw wensen aan ons door, dan gaan wij graag met een ontwerp op maat aan de slag.

Voor het perfecte tuinhuis met overkapping gaan we ook graag in overleg met uw architect. Laat u een nieuw huis bouwen / woning metselen? Dan kunnen wij uw tuinhuis met overkapping in dezelfde stijl metselen en voegen. We kunnen als onderaannemer meewerken in uw team van vakmensen of de totale uitbesteding oppakken.

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Kosten tuinhuis metselen en benodigde vergunning

Wat de kosten voor het gedroomde tuinhuis metselen zijn, is onder andere afhankelijk van de grootte, het type bakstenen, de gekozen dakbedekking en het wel of niet aan ons uitbesteden van de fundering, voegen en isolatie. Daarom komen we graag bij u thuis om de mogelijkheden te bekijken, uw ideeën te bespreken en advies op maat te geven. Vervolgens kunnen we een offerte op maat maken, zodat u direct weten welke kosten aan uw tuinhuis metselen verbonden zijn.

Naast de prijs voor een tuinhuis metselen, kunnen er ook kosten aan de vergunning voor een tuinhuis metselen verbonden zijn. Bovendien betekent zonder vergunning bouwen niet regelvrij bouwen. De regels uit het Bouwbesluit gelden dan ook nog. Informeer daarom goed bij uw gemeente aan welke voorwaarden u moet voldoen als u een tuinhuis wilt metselen met of zonder vergunning. Wij helpen u hier graag bij. Ook voor het gevel impregneren, muren metselen, muurherstel, gevelrenovatie en schoorstenen metselen / schoorsteen renovatie bent u bij ons aan het juiste adres!

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Tuinhuis metselen: vergunning nodig of niet?

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan het tuinhuis moet voldoen, wilt u kunnen metselen zonder vergunning. De belangrijkste voorwaarden zijn dat het tuinhuis niet hoger mag zijn dan 3 meter, dat het niet groter mag zijn dan 30 m2 en dat u er niet in gaat wonen. Verder moet het tuinhuis bij een bestaande woning gebouwd worden, mag het niet commercieel gebruikt worden en mag het niet op het voorerf staan. Omdat er uitzonderingen zijn, is het verstandig de voorwaarden van uw gemeente goed door te lezen.

Hoe ver van de buren moet ik het tuinhuis metselen?

Wordt het tuinhuis meer dan 10 m2 groot, dan moet het minstens een meter van de erfgrens met de buren staan, tenzij er een muur op de erfgrens staat. Een tuinhuis van minder dan 10 m2 mag tot aan de erfgrens gebouwd worden. Gaat u een tuinhuis metselen, dan kunt u dit het beste ook vooraf met uw buren bespreken.

Gelden er andere regels als ik een tuinhuis met overkapping ga metselen?

Op het achtererf mag een overkapping zonder vergunning gebouwd worden. Voor een overkapping aan huis, zoals een carport, is wel een vergunning nodig. Ook de overkapping moet een meter van de erfgrens blijven, niet hoger dan 3 meter zijn en niet groter dan 30 m2. In een aantal gevallen mag de overkapping tot 4 meter hoog zijn, maar de overkapping mag niet boven het tuinhuis uitsteken.

Wat zijn de gemiddelde kosten bij een tuinhuis metselen?

Er is niet één prijs te noemen als het om het metselen van een tuinhuis gaat. De kosten zijn afhankelijk van onder andere de grootte van het tuinhuis, het type stenen en de afwerking. We maken graag een offerte op maat voor u.

Een tuinhuis metselen in de winter: is dat verstandig?

Om schade aan uw nieuwe tuinhuis te voorkomen, moet het bevriezen van vers metselwerk voorkomen worden. Dek hiervoor vers metselwerk en klaarstaande bakstenen af, zodat er geen ijsvorming op kan treden. Daarnaast moet de temperatuur buiten voldoende zijn om cement uit te laten harden. Metselen bij temperaturen onder de 0 graden Celsius raden we niet aan. Idealiter is het overdag een aantal uren meer dan 5 graden Celsius als we gaan metselen.

5.0
Gevel is opnieuw gevoegd en ik ben tevreden met het resultaat.Alles netjes uitgevoerd en vooraf een duidelijke offerte.
Goede communicatie, alles netjes uitgevoerd. Resultaat mag er zijn en na afronden alles netjes achtergelaten. Een aanrader dus.
Harm heeft bij ons een uitbouw gemetseld en gevoegd. was niet een makkelijke klus. Heeft hij keurig gedaan!kan iedereen dit metselbedrijf aanbevelen.
js_loader

Bekijk alle reviews

Contact opnemen

Vertrouwen gekregen in ons vakmanschap? Nieuwsgierig wat het kost als we voor u aan de slag gaan en hoe het eindresultaat eruit kan zien? Bel met Harm, nemen we samen de situatie op voor de beste aanpak en een eerlijke prijs.

06-48611150
info@metselmeester.nl
9207 BM Drachten

Metselbedrijf H. van der Meer uit Drachten