Schoorsteen metselen & renoveren in Friesland en Groningen

Meester in metselen & renoveren schoorstenen

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Eerlijke prijzen
  • Afspraak = afspraak
  • Vakwerk

Schoorsteen metselen

Een mooie goed gelijnde schoorsteen metselen is een vak apart. De aansluiting op het dak, het verwerken van de loodslabben en de inbreng van loodloketten vraag bouwkundig inzicht. Naast de decoratieve functie is de werking als rookkanaal van een gemetselde schoorsteen uiterst belangrijk. Als er niet wordt gewerkt met een apart afvoerkanaal dan vraagt de binnenzijde een unieke metselwijze om terugslag van de rook te voorkomen. Het is daarom aan te raden om een altijd een erkend vakman in te huren voor het metselen van een nieuwe schoorsteen.

Schoorstenen kunnen in veel verschillende vormen en met diverse opties gemetseld worden. Zo is het mogelijk om verschillende metselverband te kiezen, denk aan halfsteens verband, wildverband of kruisverband. Op aanvraag zijn er nog verschillende andere metselverbanden mogelijk. Qua vorm leveren we graag maatwerk, passend bij het dak en het karakter van uw woning. Uitzonderlijke vormen zoals rond of een heel slank model zijn daarbij mogelijk.

Schoorsteen renovatie

Het opnieuw voegen van schoorstenen is door de jaren een van onze specialismen geworden. Met de tijd zal een schoorsteen onvermijdelijk verzanden onder invloed van weer en wind. De voegen worden poreus en vallen tussen de stenen uit. Vanaf beneden is vaak niet goed zichtbaar wat de werkelijke conditie is, dat maakt dat het onderhoud vaak pas (te) laat uitgevoerd wordt. Gezien de belangrijke functie van een schoorsteen is dit geen wenselijke situatie. Door de verzanding van de voegen in het rookkanaal kan de rook als het ware terugslaan, met alle risico’s van dien.

Het aan de buitenkant opnieuw voegen van een schoorsteen is prima te doen. Harm beschikt over de ervaring om het werk veilig en vakkundig uit te voeren. Voor een vrijblijvende offerte bent u bij ons dan ook aan het juiste adres. Tegelijk met uw aanvraag geven we graag antwoord op al uw vragen rond een verantwoorde schoorsteen renovatie.

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Prijs schoorsteen metselen

Op basis van uw wensen kan Harm al snel een prijsindicatie geven voor de kosten van een nieuwe schoorsteen. De verzekeringsmaatschappij zal een vakkundig opgebouwde schoorsteen belonen met een lagere premie, tegelijk is het voor uzelf natuurlijk een veilig idee. Benieuwd naar onze prijzen voor het metselen van een schoorsteen? Vraag dan vrijblijvende een offerte aan.

5.0
Gevel is opnieuw gevoegd en ik ben tevreden met het resultaat.Alles netjes uitgevoerd en vooraf een duidelijke offerte.
Goede communicatie, alles netjes uitgevoerd. Resultaat mag er zijn en na afronden alles netjes achtergelaten. Een aanrader dus.
Harm heeft bij ons een uitbouw gemetseld en gevoegd. was niet een makkelijke klus. Heeft hij keurig gedaan!kan iedereen dit metselbedrijf aanbevelen.
js_loader

Bekijk alle reviews

Contact opnemen

Vertrouwen gekregen in ons vakmanschap? Nieuwsgierig wat het kost als we voor u aan de slag gaan en hoe het eindresultaat eruit kan zien? Bel met Harm, nemen we samen de situatie op voor de beste aanpak en een eerlijke prijs.

06-48611150
info@metselmeester.nl
9207 BM Drachten

Metselbedrijf H. van der Meer uit Drachten