Scheurherstel gevels

Een meester in scheurherstel van gevels

Scheur in de gevel? Wacht niet te lang!

Wanneer u een scheur in de gevel ontdekt, wacht dan niet te lang met de reparatie hiervan. Een kleine scheur nu kan namelijk tot grote problemen later leiden. Denk aan schimmel, vochtproblemen, verzakt metselwerk of nog grotere scheuren. Wanneer u de scheuren niet tijdig aanpakt, kunnen de kosten voor scheurherstel in de toekomst nog groter zijn of kan het oplossen van het probleem complexer worden. Voor een lange levensduur van uw gevel kunt u daarom scheuren het beste zo snel mogelijk aanpakken!

Herstellen van scheur in gevel

U zit natuurlijk niet op scheuren in de gevel te wachten! Niet alleen zorgt dit voor een minder fraai aanzicht, maar het kan ook tot constructieve problemen leiden. Daarom gaan we bij de ontdekking van een scheur in de gevel altijd eerst op zoek naar de mogelijke oorzaak. Dat kunnen bijvoorbeeld funderingsproblemen zijn, constructiefouten, vorstschade, verroeste spouwankers of thermische veranderingen. De grootte van de scheur zegt namelijk niet altijd iets over de ernst van de situatie. Bovendien kunnen scheuren in de gevel terug blijven keren als u de oorzaak ervan niet aanpakt.

Vervolgens gaan we aan de slag met de scheur. Dat doen we door de scheur eerst leeg te krabben, kapotte stenen te vervangen en waar nodig ankers aan te brengen. Indien mogelijk plaatsen we de oude, schoongemaakte stenen terug om kleurverschil in de gevel te voorkomen. Door ook het voegwerk in de oorspronkelijke kleur aan te brengen, kunt u aan uw gevel niet meer zien waar de scheuren zaten. Dat noemen wij nu professioneel gevelherstel!

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Spiraalankers of lateien bij scheuren in gevels

Grote scheuren in de gevel kunnen met spiraalankers gerepareerd worden. Dankzij het Total Wall Concept kunnen we scheurherstel in de gevel uitvoeren zonder dat het metselwerk vernieuwd hoeft te worden. De spiraalankers maken uw gevel weer ijzersterk en de reparaties worden in de oorspronkelijke kleur(en) van uw gevel bijgekleurd. Zijn lateien of het ontbreken ervan de oorzaak voor de scheuren in de gevel? Dan kunnen we nieuwe lateien plaatsen om toekomstige scheuren en scheurherstel van de gevel te voorkomen.

Zoals u leest, is het voor een goede analyse van de situatie belangrijk dat wij bij u thuis komen kijken naar de scheuren. Aan de hand van onze bevindingen zullen we u advies geven over het beste scheurherstel en een vrijblijvende offerte voor uw gevel opmaken. Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Veelgestelde vragen

Wat kost scheurherstel van de gevel?

Scheurherstel heeft geen vaste prijs. Wij zijn altijd transparant over de samenstelling van de totaalprijs. De totale kosten voor scheurherstel zijn onder andere afhankelijk van de ernst van de scheur(en), de oorzaak en omvang van de schade en de grootte en bereikbaarheid van de scheur. Een offerte is altijd maatwerk.

Wat kan er gebeuren als ik de scheuren niet laat herstellen?

Dat kan allerlei gevolgen hebben, zoals nog grotere scheuren, vochtproblemen en schimmel in huis, het loslaten of verzakken van metselwerk of stucwerk, druk op en daardoor verbuiging van kozijnen, barsten in ruiten, een ongelijke verdeling van druk op de buitenmuren en een kortere levensduur van de gevel.

Wat zijn de voordelen van scheurherstel?

Professioneel scheurherstel draagt bij aan meer wooncomfort, een betere isolatiewaarde, een langere levensduur van de gevel en zelfs een hogere woningwaarde!

5.0
Gevel is opnieuw gevoegd en ik ben tevreden met het resultaat.Alles netjes uitgevoerd en vooraf een duidelijke offerte.
Goede communicatie, alles netjes uitgevoerd. Resultaat mag er zijn en na afronden alles netjes achtergelaten. Een aanrader dus.
Harm heeft bij ons een uitbouw gemetseld en gevoegd. was niet een makkelijke klus. Heeft hij keurig gedaan!kan iedereen dit metselbedrijf aanbevelen.
js_loader

Bekijk alle reviews

Contact opnemen

Vertrouwen gekregen in ons vakmanschap? Nieuwsgierig wat het kost als we voor u aan de slag gaan en hoe het eindresultaat eruit kan zien? Bel met Harm, nemen we samen de situatie op voor de beste aanpak en een eerlijke prijs.

06-48611150
info@metselmeester.nl
9207 BM Drachten

Metselbedrijf H. van der Meer uit Drachten