Huis impregneren

Meester in huis impregneren

Huis laten impregneren

Het impregneren van uw huis is een verstandige keuze met het oog op duurzaamheid. Impregneren zorgt er namelijk voor dat er als het ware een beschermende schil rondom uw woning aangebracht wordt. Deze schil beschermt uw huis tegen allerlei weersomstandigheden, tegen vocht, tegen vuil en tegen andere schadelijke invloeden van buitenaf. Dat ziet er niet alleen mooier uit aan de buitenkant, maar werkt door tot in de fundering van uw huis. En daarmee maakt u dus een slimme keuze voor de toekomst van uw woning. Op de pagina gevel impregneren , muren impregneren en impregneren, gaan we dieper in op het impregneren van deze specifieke onderdelen.

Wat houdt het impregneren van een muur of woning in?

Impregneren is het met een luchtspuit aanbrengen van een waterafstotende vloeistof op de muur. Deze laag is dun en kleurloos, waardoor impregneren het aanzicht van uw huis niet verandert. De vloeistof trekt door tot in de poriën van de stenen en laat daar een beschermende laag achter. Hierdoor kan vocht niet in de muur trekken. Daardoor kan het niet uitzetten bij vriesweer en zo scheuren en vorstschade veroorzaken en daardoor kan het niet voor vochtproblemen of schimmelvorming binnen zorgen. Het impregneren van een muur of complete woning is dus een vrij eenvoudige handeling die een grote impact heeft.

Ook zorgt het impregneren van een woning voor meer onderhoudsgemak. Zoals gezegd zorgt impregneren ervoor dat vuil op de muur of woning tegengehouden wordt. Denk hierbij aan algen, schimmels en mossen. Dankzij de waterafstotende laag kan het vuil zich minder gemakkelijk hechten aan de muur en is het ook gemakkelijker te verwijderen.

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Waarom kiezen voor de Metselmeester?

Het impregneren van een woning is niet ingewikkeld, maar wel specialistisch. De juiste gecertificeerde producten, materialen en technieken zorgen voor het meest langdurige resultaat. Daarom adviseren wij om het impregneren van een muur of complete woning over te laten aan een specialist als de Metselmeester. En als u slim bent, laat u eerst de buitenkant van de woning reinigen, alvorens deze geïmpregneerd wordt. Een beschermende laag aanbrengen over een vervuilde gevel werkt natuurlijk niet optimaal. Ook het reinigen van de muren kunnen wij u uit handen nemen. Daarvoor komen wij uiteraard eerst bij u langs voor een vrijblijvende inspectie, zodat we een goed beeld hebben van wat er nodig is en wat er mogelijk is.

Na ons bezoek aan u ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte op maat voor het impregneren van uw huis. Combineert u het impregneren van uw huis met een grondige reiniging, dan rekenen wij hiervoor een scherpe combinatieprijs. Denk hier rustig over na en laat ons weten of u deze waardevermeerdering van uw huis de investering waard vindt! Maak vrijblijvend een afspraak met Harm, bel ons als u nog vragen heeft of bekijk wat wij nog meer voor u kunnen betekenen op onze website.

Veelgestelde vragen

Ik heb mijn muur net gevoegd, kan ik dan direct doorgaan met het impregneren van de muur?

We raden twee tot vier weken wachttijd aan, zodat de voegen goed kunnen uitharden. Daarnaast is het belangrijk dat de muur niet (meer) vochtig is en dat ook in de 24 uur na het impregneren de muur niet nat wordt.

Is het impregneren van een huis iets eenmaligs?

Het wordt aangeraden om ongeveer iedere 10 jaar uw huis opnieuw te impregneren. Na hoeveel jaar het bij uw woning weer nodig is, is onder andere afhankelijk van de ligging (zon / schaduw / regen / wind), het type stenen en de porositeit.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het impregneren van een woning?

Dat zijn de bescherming tegen doorslaand vocht, het tegenhouden van mossen en algen, de verlenging van de levensduur van uw woning en de waardevermeerdering voor uw huis.

5.0
Gevel is opnieuw gevoegd en ik ben tevreden met het resultaat.Alles netjes uitgevoerd en vooraf een duidelijke offerte.
Goede communicatie, alles netjes uitgevoerd. Resultaat mag er zijn en na afronden alles netjes achtergelaten. Een aanrader dus.
Harm heeft bij ons een uitbouw gemetseld en gevoegd. was niet een makkelijke klus. Heeft hij keurig gedaan!kan iedereen dit metselbedrijf aanbevelen.
js_loader

Bekijk alle reviews

Contact opnemen

Vertrouwen gekregen in ons vakmanschap? Nieuwsgierig wat het kost als we voor u aan de slag gaan en hoe het eindresultaat eruit kan zien? Bel met Harm, nemen we samen de situatie op voor de beste aanpak en een eerlijke prijs.

06-48611150
info@metselmeester.nl
9207 BM Drachten

Metselbedrijf H. van der Meer uit Drachten