Gevels impregneren in Friesland en Groningen

Meester in impregneren van gevels

Bescherm de gevel met impregneren

De gevel impregneren doet u om hem jarenlang te beschermen en omdat het er simpelweg mooier uitziet! We vertellen u er graag wat meer over. Op de pagina impregneren, muren impregneren en impregneren huis, gaan we dieper in op het impregneren van deze specifieke onderdelen.

Waarom de gevel impregneren?

Op- of intrekkend vocht is op de lange termijn schadelijk voor een gevel. Heeft uw woning last van het vocht, doordat de voegen bijvoorbeeld poreus zijn? Dan is het zeker raadzaam om de gevel te laten impregneren. Het impregneren van de gevel zorgt ervoor dat deze bestand is tegen allerlei weersinvloeden en dat doorslaand vocht geen kans meer krijgt. U hoeft in de winter niet bang te zijn voor bijvoorbeeld vorstschade door het uitzetten van vocht bij vrieskou. Daarmee wordt de levensduur van uw gevel verlengd.

Waarom u eveneens de gevel laat impregneren is om hem te beschermen tegen vuil, zoals algen, schimmels en mossen. Deze kunnen zich door de impregneerlaag minder goed hechten. En het vuil dat blijft zitten, kunt u gemakkelijker verwijderen.

Hoe gaat de gevel impregneren in zijn werk?

Wanneer we de gevel impregneren, spuiten we een speciale waterafstotende vloeistof op de gevel. Deze trekt diep in de poriën van de stenen en laat een waterafstotende laag achter die de muur beschermt. Daardoor kan er geen water in de muur trekken.

Impregneren wordt vaak gecombineerd met gevelreiniging. Gevelreiniging en impregneren zorgen samen namelijk voor een goede bescherming voor meerdere jaren, want laat u wel de gevel reinigen, maar niet impregneren, dan hebben vuil en vocht nog steeds vrij spel en kunt u zo weer terug bij af zijn. Daarom kiezen veel mensen ervoor om de gevel te reinigen en impregneren, en indien nodig ook opnieuw te voegen. De gevel impregneren vindt dan na het voegen plaats.

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Wat kost een gevel impregneren?

Bij wel of niet de gevel impregneren speelt de prijs natuurlijk ook een rol. Laten we vooropstellen dat wat het ook kost om de gevel te impregneren, het altijd van toegevoegde waarde is voor uw woning. Als daardoor de kosten voor onderhoud de komende jaren niets of nihil zijn, worden daarmee de gemaakte kosten alweer (deels) ‘vergoed’. En uiteraard is een goede staat van uw woning en de fundering onbetaalbaar. Desondanks begrijpen wij dat u graag wilt weten welke kosten er aan het impregneren van de gevel verbonden zijn.

We werken niet met een vaste prijs als we de gevel impregneren. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Daarom komen we graag bij u thuis langs om de situatie met eigen ogen te zien en op basis van onze bevindingen een offerte op maat te maken. En wilt u de gevel reinigen, (voegen) en impregneren dan liggen de kosten hiervoor natuurlijk wat hoger. Wilt u voor het impregneren van de gevel vrijblijvend een prijs ontvangen? Neem dan contact met ons op, dan plannen we spoedig een afspraak in.

Veelgestelde vragen

Wanneer laat ik de gevel impregneren?

Wanneer u merkt dat optrekkend vocht uw gevel hindert of u binnen vochtproblemen krijgt, is dat een signaal dat u dient te onderzoeken. Impregneren kan dan de oplossing zijn. Een professional kent de juiste technieken en werkt met gecertificeerde producten. Het wordt daarnaast aangeraden om uw woning ongeveer elke 10 jaar van een nieuwe impregneerlaag te voorzien.

Kent een gevel impregneren nadelen?

Eigenlijk kent een gevel impregneren geen nadelen, want het is altijd van toegevoegde waarde voor uw woning, maar als we er dan toch enkele moeten noemen dan zou het zijn dat het impregneren van een gevel niet eenmalig is en dat impregneren té goed is. Ten eerste is een impregneerlaag niet voor altijd. Na zo ongeveer 10 jaar is de effectiviteit van de impregneerlaag niet meer optimaal, en kunt u het impregneren het beste herhalen. Ten tweede houdt de impregneerlaag vocht zo goed tegen dat vocht aan de binnenkant ook niet meer zo gemakkelijk naar buiten kan. Pak bestaande vochtproblemen binnen daarom eerst aan.

Van welke factoren zijn de kosten voor het impregneren van een gevel afhankelijk?

Die zijn van een aantal factoren afhankelijk, zoals het oppervlak en de staat van de gevel, maar ook van de ligging van de gevel, de porositeit van de voegen en de ondergrond.

5.0
Gevel is opnieuw gevoegd en ik ben tevreden met het resultaat.Alles netjes uitgevoerd en vooraf een duidelijke offerte.
Goede communicatie, alles netjes uitgevoerd. Resultaat mag er zijn en na afronden alles netjes achtergelaten. Een aanrader dus.
Harm heeft bij ons een uitbouw gemetseld en gevoegd. was niet een makkelijke klus. Heeft hij keurig gedaan!kan iedereen dit metselbedrijf aanbevelen.
js_loader

Bekijk alle reviews

Contact opnemen

Vertrouwen gekregen in ons vakmanschap? Nieuwsgierig wat het kost als we voor u aan de slag gaan en hoe het eindresultaat eruit kan zien? Bel met Harm, nemen we samen de situatie op voor de beste aanpak en een eerlijke prijs.

06-48611150
info@metselmeester.nl
9207 BM Drachten

Metselbedrijf H. van der Meer uit Drachten