Impregneren in Friesland en Groningen

Meester in woning impregneren

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Eerlijke prijzen
  • Afspraak = afspraak
  • Vakwerk

Impregneren woning

Wanneer u zojuist de muren van uw gevel grondig heeft laten reinigen, is het slim om de muren ook direct door ons als (impregneer)specialist te laten impregneren. De combinatie van reinigen en impregneren zorgt er namelijk voor dat uw woning jarenlang mooi blijft. Impregneren zorgt ervoor dat de muren beschermd worden tegen alle weersinvloeden. Op deze pagina vertellen we alles over impregneren. Op de pagina gevel impregneren , muren impregneren en impregneren huis, gaan we dieper in op het impregneren van deze specifieke onderdelen.

(Gestucte) buitenmuur impregneren

Stucwerk op buitenmuren heeft vaak last van algengroei en vochtinwerking, goed zichtbaar door de zwarte of groene uitslag. Het impregneren van stucwerk helpt vochtproblemen en ongewenste aangroei te voorkomen. Kortom; door uw stucwerk te impregneren, blijven uw muren langer mooi en is de kans op aantasting (van het pleisterwerk) kleiner.

Stel uw vraag

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Wat is impregneren?

Impregneren, ook wel het waterdicht maken van een gevel, is een zeer effectieve oplossing tegen vuil en vocht. Tijdens het impregneren wordt er een waterafstotende laag op de gevel, (buiten)muur of schoorsteen aangebracht. Veelal spuiten we deze laag erop. Dit zorgt ervoor dat water en vuil veel minder kans krijgen om zich aan de ruwe ondergrond van de muren te hechten.

Het impregneren van een gevel gaat eigenlijk altijd samen met een grondige reinigingsbeurt en waar nodig het herstel van scheuren en oud voegwerk. Als de klus vakkundig wordt uitgevoerd door een (impregneer)specialist kan de gevel van uw woning er weer jaren tegen. Ook zal het onderhoud in de toekomst geringer zijn na impregneren, en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Wat zijn de kosten voor impregneren?

Als u de gevel, (buiten)muur of schoorsteen wilt laten impregneren, dan is het goed om vooraf inzichtelijk te hebben wat de kosten voor deze werkzaamheden zullen zijn. Meestal komen we even bij u langs na een offerteaanvraag. Dat geeft ons de beste kans om een nette prijs te berekenen en tegelijkertijd een goed advies te geven over de nodige werkzaamheden. De prijs voor het laten impregneren van uw gevel is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, maar gemiddeld zijn we erg concurrerend met onze prijzen.

Vanuit kostenoogpunt is het vaak slim om het reinigen en impregneren van een gevel te combineren. De totale kosten zullen immers altijd lager uitvallen als we maar een keer op locatie hoeven te komen. Met het juiste onderhoud gaat de gevel weer jaren mee en bespaart u op de onderhoudskosten aan uw woning. Harm, impregneer specialist, geeft u op aanvraag geheel vrijblijvend een prijsopgave voor het reinigen en impregneren van uw gevel. Als de situatie erom vraagt kan tegelijkertijd een gevelrenovatie worden uitgevoerd.

Contact opnemen

Advies op maat

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Heeft het impregneren van de muur ook nadelen?

Het impregneren van een muur heeft vooral voordelen, maar er zijn ook een aantal nadelen, alhoewel we die nauwelijks nadelen kunnen noemen. Zo werkt impregneren niet oneindig, en zal het na een aantal jaren herhaald moeten worden als het impregneermiddel minder effectief is geworden. Alleen dan kan een optimale bescherming gegarandeerd worden. Ook kan het zo zijn dat bij een muur die al vochtproblemen heeft het vocht minder goed weg kan. Denk aan condensatie of optrekkend vocht dat nu niet naar buiten kan. Heeft u hier last van? Kijk dan eerst waar dit vocht vandaan komt en los dit probleem allereerst op.

Wat is de levensduur van impregneren?

Gemiddeld genomen blijft een impregneerlaag 10 jaar beschermen tegen vuil en vocht van buitenaf.

Wat als het regent als we willen impregneren?

Als het regent op de dag dat onze impregneer specialist zou komen impregneren, komt hij op een droge dag bij u terug.

5.0
Gevel is opnieuw gevoegd en ik ben tevreden met het resultaat.Alles netjes uitgevoerd en vooraf een duidelijke offerte.
Goede communicatie, alles netjes uitgevoerd. Resultaat mag er zijn en na afronden alles netjes achtergelaten. Een aanrader dus.
Harm heeft bij ons een uitbouw gemetseld en gevoegd. was niet een makkelijke klus. Heeft hij keurig gedaan!kan iedereen dit metselbedrijf aanbevelen.
js_loader

Bekijk alle reviews

Contact opnemen

Vertrouwen gekregen in ons vakmanschap? Nieuwsgierig wat het kost als we voor u aan de slag gaan en hoe het eindresultaat eruit kan zien? Bel met Harm, nemen we samen de situatie op voor de beste aanpak en een eerlijke prijs.

06-48611150
info@metselmeester.nl
9207 BM Drachten

Metselbedrijf H. van der Meer uit Drachten